65years_anniversary_expertise_confetti_solar-banner-2560x800.jpg

Dubbel jubileum: Sharp viert 65 jaar zonnetechnologie en 30 jaar in Europa

Sharp Energy Solutions Europe viert dit jaar twee jubilea tegelijk: 30 jaar activiteit in de Europese pv-sector en meer dan 65 jaar succes in zonne-energie wereldwijd. Als rasechte pionier heeft Sharp steeds terrein gewonnen voor hernieuwbare energiebronnen, in Europa en overal elders ter wereld. Een van de belangrijkste redenen waarom Sharp in staat is geweest om te blijven bestaan en te gedijen in de turbulente zonne-energiemarkt, die wordt gekenmerkt door veel faillissementen, is Sharps positie als een groot bedrijf met een gediversifieerd productenportfolio, een sterk merk en aanwezigheid op markten over de hele wereld. Ondanks de vele pieken en dalen in de markt voor zonne-energie heeft Sharp zich steeds weer met succes aangepast aan veranderende omstandigheden en zijn innovatievermogen bewezen. Daarmee boogt Sharp als bedrijf op de langste succesvolle staat van dienst in de zonne-industrie.

Mijlpalen in het succesverhaal
Sharp begon in 1959 zonnecellen te ontwikkelen en heeft sindsdien een aantal belangrijke technische mijlpalen bereikt in zonne-energie. Al in 1970 begon Sharp pv-cellen te produceren voor gebruik in de ruimte en in 1976 lanceerde het bedrijf de eerste zakrekenmachines op zonne-energie. Datzelfde jaar nog werd Uma, de eerste operationele Japanse satelliet, uitgerust met zonnecellen van Sharp. Tegen het jaar 2000 was Sharp uitgegroeid tot ‘s werelds grootste pv-producent. In 2018 bracht Sharp een module op de markt die de nieuwe referentie werd, met 48 cellen en een efficiëntieniveau van 20%, en in 2020 introduceerde het modules met halve cellen. In 2022 werden bifaciale pv-modules toegevoegd aan het gamma. In 2024 presenteerde Sharp baanbrekende composiettechnologieën op Intersolar Europe. Deze omvatten ‘compound triple junction’-zonnecellen met een effectiviteit van 32,65% die al met succes gebruikt zijn in de ruimtevaart en in januari 2024 de maanmissie van JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) van energie voorzagen. Sharp verlegt ook grenzen met een combinatie van zonnecelmodules met dubbele tandemverbinding en silicium zonnecelmodules, die een uitstekende conversie-efficiëntie van 33,66% hebben en in Europa voor het eerst werden voorgesteld. Deze innovatieve oplossingen kunnen een enorme impact hebben op de toekomst van zonne-energie.

Zoekcampagne naar pv-pioniers gestart
Ter gelegenheid van 30 jaar activiteit in de Europese zonne-energiesector lanceert Sharp Energy Solutions Europe een heel bijzondere campagne: het vraagt pv-pioniers die al geruime tijd geleden zonne-energiesystemen met modules van Sharp hebben geïnstalleerd om van zich te laten horen. Het doel van de campagne is om de oudste zonne-energiesystemen te vinden die nog in gebruik zijn en de verhalen ervan te vertellen. Eigenaars van een systeem kunnen deelnemen door informatie en foto's van hun pv-installatie in te zenden naar marketing.solar@sharp.eu. Deze systemen bewijzen de kwaliteit en de duurzaamheid van de zonnemodules die Sharp produceert. Sharp kijkt ernaar uit om de fascinerende verhalen achter deze systemen te ontdekken en de duurzaamheid en slijtvastheid van zijn producten te vieren.

Peter Thiele, President van Sharp Energy Solutions Europe: 
"We kunnen met trots terugblikken op drie decennia continue innovatie en duurzame groei in Europa, maar ook op de randvoorwaarden die heel wat mogelijk hebben gemaakt. De invoering van de Duitse wet op hernieuwbare energie (EEG) in 2000 luidde een nieuw tijdperk in voor zonne-energie in Duitsland en Europa en stelde ons in staat onze visie op schonere energie verder te verwezenlijken. Het klimaatakkoord van Parijs van 2015 benadrukte de wereldwijde urgentie van de strijd tegen klimaatverandering en deed de vraag naar onze geavanceerde energieoplossingen groeien. Bovendien hebben technologische vooruitgang en prijsdalingen in de fotovoltaïsche industrie de afgelopen decennia een doorslaggevende bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van zonne-energie als een echt concurrerend alternatief. Bovenal zijn we trots op onze langdurige samenwerking met onze klanten, want zij vormen een van de hoekstenen van onze constante groei en ons succes. Dankzij hun niet-aflatende steun spelen we een leidersrol in de Europese zonne-energiesector en blijven we baanbrekende oplossingen bieden voor een duurzame toekomst.”
 

Ga voor meer informatie naar:    
www.sharp.be/zonne-energie     
www.sharp.be/zonnepanelen    
LinkedIn
YouTube
Facebook
Instagram 

Over Sharp Energy Solutions  
Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al vijfenzestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht.      

Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.