NBJE610-Bifacial-Glass-Glass-Project-PV-Panels-SOLAR-banner-2560x800.png

Sharp lanceert hoogwaardige bifacial TOPCon glas-glas zonnepanelen van 610 W

Sharp Energy Solutions Europe presenteert zijn nieuwe zonnepaneel NBJE610 in een belangrijke uitbreiding van het assortiment hoogwaardige zonne-energietechnologieproducten voor grote dakinstallaties en openruimte-installaties. 

Maximale projectopbrengsten
De module heeft een indrukwekkend vermogen van 610 Watt en maakt gebruik van geavanceerde bifacial technologie om energie aan beide zijden van het zonnepaneel te kunnen onttrekken. Het bifacial ontwerp en de rechthoekige N-TOPCon-technologie geven dit nieuwe zonnepaneel een reeks voordelen. Denk hierbij onder andere aan meer vermogen, maximale efficiëntie en betere prestaties onder slechte lichtomstandigheden. Met name dankzij de bifacial factor van φ Pmax = 80 (±10)% kan het zonnepaneel optimale energieopbrengsten behalen in diverse installatiescenario's en omgevingen. Dit resulteert in een verbeterde kosten-batenverhouding voor gebruikers. 

De NBJE610 is uitgerust met G12 rechthoekige N-type halve cellen, gerangschikt in een configuratie met 132 cellen (2 × 66) met 16 contactrails. Een witte coating tussen de cellen verhoogt de reflectie voor een efficiëntie van 22,58%. Deze hoge efficiëntie in combinatie met een maximale systeemspanning van 1500 V maakt het zonnepaneel dus écht efficiënt en krachtig. De temperatuurcoëfficiënt voor het vermogen is -0,290%/°C. Dat garandeert de stabiliteit van het vermogen, zelfs bij wisselende temperaturen. et zonnepaneel is bovendien vrij van lichtgeïnduceerde degradatie (LID, Light Induced Degradation), waardoor de kans op stroomverlies tijdens de levensduur minimaal is. 

Garanties en duurzaamheidstests
De zonnepanelen met een vermogensgarantie van 30 jaar. In de EU en andere landen geldt een productgarantie van 15 jaar voor openruimte-installaties. Voor dakinstallaties loopt deze garantie op tot 25 jaar. De garantie gaat in bij levering van het zonnepaneel aan de eindklant en wordt verleend door Sharp Electronics GmbH in Hamburg (Duitsland).

De tweezijdige glascoating op de zonnepanelen zorgt voor meer stabiliteit en optimale bescherming tegen externe invloeden, zoals vocht, temperatuurschommelingen en mechanische belasting. De veiligheid, kwaliteit en levensduur van het zonnepaneel zijn officieel erkend en bekroond met IEC 61215- en IEC 61730-keurmerken. Het zonnepaneel is daarnaast onderworpen aan strenge tests, onder meer aan aan een ammoniak-, zoutnevel-, zand- en PID-resistentietest. Deze tests worden uitgfevoerd om naleving van internationale normen en weerstand onder extreme omstandigheden te garanderen.

Hantering en systeemintegratie
De afmetingen van het zonnepaneel zijn als volgt: 2.382 mm lang, 1.134 mm breed en 30 mm diep, met een gewicht van 34 kg. De glaslaag is telkens 2 mm dik. Het zonnepaneel wordt geleverd met een kabel van 1600 mm voor een flexibele installatie. 

Milieuvriendelijk en recyclebaar
De nieuwe glas-glas zonnepanelen van Sharp zijn milieuvriendelijk. Glas kan omgesmolten worden voor recycling en zonder beperkingen hergebruikt worden.

Andrew Lee, Vice President Commercial Operations SESE bij Sharp Energy Solutions Europe, zegt het volgende over het nieuwe product:  “We zijn verheugd om het nieuwe bifacial, rechthoekige N-type TOPcon glas-glas zonnepaneel te presenteren. De NBJE610 biedt maximale projectopbrengsten voor alle openruimte-installaties en alle industriële en commerciële installaties. Met Sharp kunnen klanten vertrouwen op een toonaangevend wereldmerk met 65 jaar ervaring op de zonne-energiemarkt.”
 

Ga voor meer informatie naar:  
www.sharp.be/nl/zonne-energie
www.sharp.be/nl/zonnepanelen
LinkedIn
YouTube
Facebook
Instagram

Over Sharp Energy Solutions       
SSharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al vijfenzestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht. Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.